Мишките, получавали орехи всеки ден с храната си, се оказаха много по-малко застрашени от рак на гърдата, съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски учени....
Жените на средна възраст напълняват, защото се хранят бързо, смятат новозеландски учени от университета в Отаго. До този извод достигнали учените след проведено изследване на 1500 жени.
Международна организация, която следи употребата на сол в храните, е направила анализ на различни видове хляб и е установила, че съдържанието на натриев хлорид често надвишава препоръчителните дози. Резултатите показват, че най-много сол има в по-скъпите марки.
Включването на бадеми в менюто помага за предпазване от диабет тип 2 и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване.
Диета с високо съдържание на белтъчини, малко въглехидрати и мазнини оказва позитивно влияние върху физиката ни, намалява мастните натрупвания около талията и увеличава мускулната маса. Ефектът е по-голям, когато белтъчините постъпват в организма от млечни продукти.
Спазването на здравословна диета с нетлъсти протеини и пълнозърнести храни съхранява мускулния тонус и предпазва от трупането на излишни килограми с напредването на възрастта, а приемането на богатите на антиоксиданти плодове и зеленчуци предпазва от появата на бръчки по кожата. Ето 10 съвета, които...
Кърменето не по-малко от 4-6 месеца помага за укрепването на белите дробове на бебето, твърдят американски изследователи от Университета в Южна Каролина.Те проследили състоянието на 10-годишни деца, като сравнили начина им на хранене в първите месеци от живота им.
Независимо дали са вкусни или не, пуканките ще бъдат изядени в киносалона от онези, които имат навика да го правят. Лошите хранителни навици са свързани по-скоро със средата, отколкото със самата храна, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от Франс прес. Изследването на Южнокалифорн...
Милиони хора сутрин не могат без чаша кафе, но британски учени показаха, че стимулиращият ефект от напитката е въображаем, съобщиха в. "Дейли мейл" и в. "Дейли телеграф".
Шведски учени са установили, че сладките храни не представляват заплаха само за талията, но и застрашават женското здраве. Злоупотребата със захарни изделия увеличава опасността от рак на матката с около 30%. Всекидневната консумация на сладко пък повишава риска до 50 на сто.