Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото. Тяхното изследване е публикувано в авторитетното медицинско списание Lancet, съобщи БГНЕС. През 2002 г.
Умерената консумация на алкохолни напитки по време на опитите за зачеване или в ранна бременност не са вредни за здравето на бебето. Специалистите уверяват, че алкохолът не може по никакъв начин да повлияе върху коефициента на интелигентност или върху други мозъчни функции на детето, предаде БГНЕС.
Популярното твърдение, че нездравословната храна влияе негативно на фигурата, се отнася и за емоционалното състояние на нежния пол, откриха британски учени. Негативните ефекти от заведенията за бързо хранене се отразяват и на психиката.
Силният шум от трафика увеличава риска от инфаркт, показа ново проучване. Изследователите твърдят, че на всеки 10% увеличаване на силата на шума рискът от получаване на сърдечен удар се увеличава с 12%.
Британски медици отправиха предупреждение за рисковете от поглъщане от децата на малки предмети - части от играчки - заради тежките, понякога, последици върху здравето им. Това се казва в публикация в британското медицинско списание Лансет, предаде БГНЕС. Предупреждението фигурира в писмо, публикува...
Диетичните газирани напитки, които имат нула калории, могат да имат обратен резултат, предупреждават учените. Диетичните напитки не просто няма да помогнат да отслабнете, но и ще увеличат шансовете от затлъстяване, предаде БГНЕС.
Чувството за самота увеличава риска от преждевременна смърт с 10%, установиха учените от Калифорнийския университет. Самотата съкращава живота, смятат авторите на изследването, според които констатациите им могат да се окажат много важни за здравето, предаде БГНЕС.
Проведено допитване и анализ на събраните данни показва, че теглото на хората, които редовно ядат шоколад, е по-малко, отколкото на тези, които почти не го ядат, предаде КРОСС....
Вещество в кората на ябълките има потенциал за решаване на проблема с килограмите и свързаните състояния, показва ново изследване.
Тестерите за червила или друга козметика в магазините съдържат огромен брой бактерии и мухъл, установи проучване на учени от Университета по микробиология в Ню Йорк.